marți, 31 martie 2015

Amintiri din REGIE.....



Studenția este perioada în care avem mulți prieteni, suntem visători, suntem optimiști și împărțim tot ce avem cu ceilalți. Studenția este și perioada în care mergi la cursuri de dimineața pînă seara, sau împrumuți cursurile de la colegi, mergi cu trenul în excursii sau la teambuilding-urile organizate de Asociatiile Studentilor.Studentia pentru mine inseamna și viața de cămin din Regie, cu paturi suprapuse, mâncarea de acasă adusă în caserole, borcane și sticle aruncate de la etaj după fiecare examen …ca sa ai noroc. 
La fiecare început de an era o aventură să prinzi o cameră la camin. În primul an obligatoriu la parter, acolo e locul bobocilor, după aceea aveai șansa să ceri o cameră la etaj. Stăteam de dimineața pînă seara ca să obțin o cameră la cămin și după aceea așteptam să primesc cheia de la cameră și lenjeria de pat. În fiecare an după ce ne alegeam patul începeam să discutăm despre lenjeria de pat pe care am primit-o și visam ce lenjerie ne-ar plăcea să avem pe pat. De câte ori văd o lenjerie frumoasă îmi amintesc de colegele mele de camera și discuțiile din cămin. 
La căsătoria mea civilă, am chemat toate colegele din cămin și bineînțeles că am primit și lenjerii de pat. În primii ani de la terminarea facultății, ne întâlneam mai des, cu toate că locuim în orașe diferite, dar acum ne vedem mai rar cu aceeasi placere. Anul acesta ne întâlnim la Breaza, să fim împreună și să ciocnim ouă roșii cu ocazia Sărbătorilor de Paști. În ultimile zile am căutat pe internet ce cadouri să cumpăr și mi-au atras atenția niște lenjerii de pat bumbac foarte frumoase.



Materialul este foarte bun, mi-am adus aminte de anii studenției și știu că astea le plac. Sunt modele foarte frumoase, culorile sunt vii, pentru toate gusturile, asa ca voi cumpara 2 lenjerii pentru prietenele mele.Dimensiunile cearceafului de pat sunt 230x243 cm, ale pilotei sunt 200x230 cm, fete de perna 49x73 cm (2 bucăți).Îmi place ca se spală la maxim 30 de grade automat.Îmi plac foarte mult. 
O să îmi cumpăr și eu două lenjerii de pat Pucioasa, au un design 3D calitate premium și sunt confecționate din 100% bumbac satinat foarte gros, mai ales că sunt promoții în această perioadă: 1+1 GRATIS
Îmi place să fac cadouri. Abia aștept să mă întâlnesc cu colegele mele de cameră din căminul P11 din Regie și să povestim despre colegii, profesorii și visurile noastre de la 20 de ani.

Sursă foto  www.lenjeriidepatoutlet.com



 







luni, 30 martie 2015

ONG + Implicarea comunității = Dezvoltare locală


Îmbunătățirea calității vieții într-o regiune este determinată de implicarea membrilor din fiecare comunitate și a autorităților locale pentru rezolvarea problemelor din domeniul economic, social, cultural și mediu. Elaborarea unor proiecte comune de dezvoltare locală care își propun să rezolve problemele sensibile contribuie la dezvoltarea relațiilor umane, consolidarea încrederii și generează schimbări pozitive. Mecanismul Financiar SEE 2009 – 2014  îşi propune să contribuie la reducerea disparităţilor economice şi sociale din Spaţiul Economic European prin finanțarea proiectelor care promovează dezvoltarea locală integrată prin dezvoltarea relațiilor de bună-vecinătate și implementarea unor strategii comune privind soluționarea problemelor existente.

În perioada mai 2014 – septembrie 2015, Asociația „Mereu pentru Europa” în parteneriat cu Asociația “CREDIS – Centrul de resurse pentru educație, dezvoltare și incluziune socială” implementeaza proiectul „DELICOM Dezvoltare locală integrată sub responsabilitatea comunității”, o inițiativă care propune soluții adecvate pentru dezvoltarea comunităților rurale interetnice Catane, Calopăr și Coțofenii din Față din judetul Dolj. Aceste comunități au probleme similare în domeniile infrastructurii, oportunităților de angajare, accesul la servicii de sănătate, nivel de educatie scazut si cresterea abandonului scolar şi accesul scazut la utilitati. În plus, localnicii de etnie romă din aceste regiuni se confruntă atât cu lipsa mediatorilor sanitari, a programelor de formare care au ca scop igiena sanitară, prevenirea bolilor cu transmitere sexuală, planingul familial, cât şi cu lipsa unor programe de dezvoltare comunitară adresate cu precădere lor. Un alt numitor comun al locuitorilor din aceste zone este ponderea ridicată a populaţiei care are ca principală sursă de trai venitul minim garantat. Păstrarea identităţii locale, a tradiţiilor, meșteșugurilor, obiectivelor turistice și gastronomiei locale specifice din aceste locuri au de asemenea nevoie de resurse și necesită implementarea unor strategii comune privind soluționarea problemelor existente.
Localităţile Coţofenii din Faţă şi Calopăr se află la o distanță de aproximativ 25 de km față de Craiova, iar Catane se află la o distanță de 68 de km de Craiova pe malul Dunării. Persoanele selectate în urma campaniei de informare din aceste localităţi participă la sesiuni de instruire privind planificarea strategică comunitară și organizarea de focus- grupuri pentru identificarea problemelor locale și a oportunităților de dezvoltare din aceste localități.

În fiecare comună se va constitui o organizație non-guvernamentală prin libera manifestare a persoanelor asociate pe baza interesului comunitar, având în componenţă atât români, cât şi etnici romi. Rolul acestor organizaţii este acela de a promova valorile şi iniţiativele civice în favoarea beneficiului public general şi de a oferi cadrul informal de exprimare. Membrii ONG-ului recent înfiinţat alături de reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi liderii din Catane, Calopăr și Coțofenii din Față vor participa la sesiunile de instruire privind planificarea strategică comunitară, urmând ca Asociaţia Mereu pentru Europa Craiova să ofere atât suport pentru realizarea   strategiilor de dezvoltare comunitară în aceste localităţi şi construirea unor planuri privind dezvoltarea de activităţi generatoare de venit în aceste zone, care pot fi finantate din fonduri europene.
DELICOM – Dezvoltare locală integrată sub responsabilitatea comunităţii. Locuitorii din Catane, Calopăr și Coțofenii din Față  participă și se implică în rezolvarea problemelor din propria comunitate.