joi, 12 martie 2015

Despre GLOBALIZARE…..



În 2006, eram masterand la Managementul Proiectelor. A fost masterul la care nu am lipsit deloc, am fost mai conștiincioasă decât în facultate. Știți de ce? Datorită profesorilor.
Profesorii călătorisera foarte mult și în fiecare oră, dupa ce terminau de predat, ne povesteau… care este nivelul de trai în alte țări? cum sunt studenții ? cum se desfășoară orele de curs? ce faci în timpul liber? Am avut și o materie despre care nu știam prea multe. Globalizare. A fost extraordinar de interesant conceput cursul…..așa că mulți colegi au ales la examenul final să prezinte o lucrare având  tema dedicată globalizării. 

Am avut multe lecții dedicate Asiei și am avut multe colege la master, care lucrau în IT și s-au apucat să studieze despre China. China a devenit o destinație importantă a turismului în Asia și își îmbunătățeste în mod constant serviciile turistice. Se estimează , până în 2020, China va fi Nr. 1 ca destinație turistică din lume. Colegele mele,”studioasele globalizării” au început să caute oferte în Asia. M-au anunțat și pe mine că sunt oferte turistice foarte interesante la CND Turism – Ce Ne Dorim de la Turism. Au hotarât să viziteze Shanghai,cel mai mare oras din China și au găsit o ofertă pentru 6 zile, conform bugetului lor. Shanghai este cel mai mare șantier urban de construcții din lume. Orașul se mândrește deja cu peste 640 de zgârie-nori, in timp ce alți 300 sunt în construcție.


Am o veche prietenă din școala generală, care este pasionată de tot ce înseamnă gastronomie…..așa că anul trecut a fost în Vietnam, la Hanoi. Mi-a povestit ca nu este usor sa gasesti  oferte în Asia. Una dintre cele mai dezvoltate arte vietnameze este cea culinară. sunt mii de feluri de mâncare. Hrana de bază este orezul, din el se pot prepara o mulţime de preparate. Sunt zeci de soiuri de orez şi se gătesc in multe feluri. Vietnamezii ştiu să mănânce sănatos combinând toate componentele alimentare în mod armonios.
S-a intors și am aflat că nu i-au ajuns 7 zile să afle tot ceea ce și-a dorit. Mâncarea pe care o găsești pe străduțe, la tarabele de pe străzi este cea mai gustoasă. Mesele sunt așezate în stradă, aproape de nivelul solului și localnicii sunt foarte amabili.


 Prietena mea  este…”îndrăgostita de gastronomia asiatică”.

Și eu voi cauta oferte turistice să vizitez anul viitor CHINA. 
Articolul este scris pentru Spring SuperBlog. 

Fotografiile sunt din     



4 comentarii:

  1. Foarte frumoasa si interesanta introducere a articolului. Nu ai banui ca vei vorbi despre oferte turistice :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Hmmm, au auzit ca au un stil aparte de a gati rata. Am colegi care au fost in China si s-au aratat incantati de unele feluri de mancare. Despre altele sa zicem ca n-a fost chiar dragoste la prima vedere

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E foarte interesant modul de pregatire.E o placere sa urmaresti cum pregatesc atatea feluri.

      Ștergere