duminică, 22 martie 2015

Ne "primenim" casele.....cu FARMEC



Atunci când se face frumos afară și simt că primăvara vine cu adevărat, gândurile mele se îndreaptă spre Tanti Cornelia din Țara Cerurilor Deschise. Are peste 80 de ani și este din Mândra, o comună din Țara Făgărașului. Ne-am întâlnit în 2011, la un eveniment frumos “Slow Food din Țara Făgărașului descalecă la București”. A venit îmbrăcată cu costumul vechi de peste 80 de ani și cu ghetele cu care s-a măritat. Povestea cu atâta căldură despre obiceiurile din sat și cum își păstrează tradițiile că toată lumea se oprea să o asculte, să pună întrebări sau să îi spuna că și ei  au rude în Țara Făgărașului.
Atunci am auzit prima dată despre cum “își primenesc” oamenii din Mândra, casele, când vine primăvara. Am rude la țară și mergem deseori primăvara, dar niciodată nu am auzit pe cineva sa povestească cu atâta căldură despre venirea primăverii. Totul se scoate afară, se scutură, se curăță și după ce a terminat de "primenit casa", aranjează curtea. Este o întrecere între gospodine.


Tanti Cornelia folosește produse românești pentru curățenie.Și eu folosesc la fel. O să îi trimit acum înainte de Paște, ca să se pregătească pentru sărbători, un pachet cu produse de curățenie Nufăr și Triumf de la FARMEC și o să ii spun cum le folosesc eu.
Eu de obicei încep să fac CURĂȚENIE când e familia plecată.Încep cu baia și folosesc Gama NUFĂR, produsul -Nufar detartrant Ultra-Activ. Este recomandat pentru curățarea și îndepărtarea depunerilor de calcar și a petelor de rugină, dar și eliminarea mirosurilor neplăcute.
După aceea folosesc produsul Nufar detartrant odorizant ca sa fiu sigura ca o sa strălucească totul.
Pentru geamuri folosesc tot din gama Nufar, Nufar verde geamuri care curata foarte bine geamurile, oglinzile, ecranele TV.

În camere curăț covorul bine de pete și ca să-i înviorez culorile folosesc produsul Nufăr covoare și tapițerii.

La bucătărie  partea grea e cu aragazul și cuptorul. Eu folosesc gama TRIUMF, produsele Triumf cuptoare și Triumf aragaz.

Triumf Aragaz este ideal pentru îndepărtarea grăsimii, dar îl folosesc și la spălarea gresiei, faianței și a obiectelor sanitare. Acest produs este dotat cu o pensulă aplicatoare.

Triumf Cuptoare îl folosesc pentru curățarea cuptorului, dar poate fi folosit și pentru vase emailate, plite de aragaz, grătare.
 

Curățenia pentru SĂRBĂTORILE DE PAȘTE necesită efort și folosesc produse foarte bune. Le ofer și celor dragi. Ne "primenim" casele...cu FARMEC. 

        

Articolul a fost scris pentru Spring SuperBlog
 
                                                        
                               
                              
                                           



                          

                                                   
                                                                                                                 








6 comentarii:

  1. O incursiune foarte utila prin gama de produse de uz casnic de la Farmec. O sa le caut si eu in comert.
    Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  2. A venit primavara si avem nevoie de produse de calitate pentru curatenie.

    RăspundețiȘtergere
  3. A inceput curatenia de primavara, spor la treaba!

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitari ca te-ai gandit sa o ajuti pe Tanti Cornelia, in a face cu mai mult Farmec curatenia!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cand vine primavara ma gandesc la Tanti Cornelia

    RăspundețiȘtergere