marți, 24 noiembrie 2015

Toni Delaco, o franțuzoaică frumoasă cu breton și brânzeturile de pe Valea Loirei


Sunt Fan Branza, mă oprește lumea pe stradă. Sunt Fan Brânză Delaco, particip împreună cu bloggerii din Craiova la Brânzeturi cum se (combină) cuVin. Am învățat multe lucruri și povestim și altora în articolele pe care le scriem. Este un proiect foate frumos, odată pe lună într-o locație din Craiova ne “întâlnim” cu Delaco și o cramă din Oltenia. Sunt 30 de crame, așa că proiectul va dura câțiva ani. Am avut și invitați din Polonia care erau în vizită în Craiova.


 Vom organiza evenimente speciale, e un proiect care va fi din ce in ce mai frumos. Toni Delaco va fi invitatul principal. A călatorit foarte mult, în aprilie s-a întors din cei 5 ani sabatici pe care și i-a luat. Acum a început să publice „Aventurile lui Toni”, frânturi din jurnalul de călătorii. A promis că la sfârșitul anului va aduce în România cea mai bună brânză din lume. Toni a fost in Marea Britanie și a descoperit cea mai puturoasă brânză din lume, a fost și în Japonia, Serbia, Rusia, Argentina. 

Ce nu v-a spus Toni până acum este că s-a îndrăgostit de o franțuzoaică și de brânzeturile de pe Valea Loirei. Pe franțuzoaică a cunoscut-o la Paris, stătea în fața unei vitrine și se gândea ce rețete de paste cu brânză ar putea să prezinte fanilor lui pornind de la acest set frumos de linguri.


 
O franțuzoaică cu bretonul scurt, simpatică foc și vorbareata s-a oferit să-l ajute, credea că nu se descurcă să cumpere. S-au plăcut de când li s-au întâlnit privirile. În câteva minute, Toni a cumpărat setul de linguri pentru paste și a plecat cu franțuzoaica la braț pe malul Sennei. Parisul este cel mai frumos oraș în care să te îndrăgostești. Peste două zile, Toni vizita alături de franțuzoaică “ gradina Regilor”, renumita valea Loarei, numită așa datorită preferinței regilor Franței pentru această regiune, una din cele mai cunoscute atracții ale Franței. Un circuit turistic cu multe castele, grădini și lacuri. 



 
Valea Loarei este înscrisă din anul 2000 în patrimoniul UNESCO. Șapte zile minunate în care afli despre istorie, arhitectură, povești cu regi și cu regine, dar cunoști și renumita gastronomie franceză. Brânzeturi diverse, gastronomia locală și vinurile franțuzești. Ce poate fi mai frumos pentru Toni? Camembert servit pe platouri elegante sau brânza cremoasă de capră cu multe condimente pe o baghetă franțuzească, brânzeturi proaspete și brânzeturi cu masa mucegăită, salate cu diverse brânzeturi și deserturi. 





 Toni va aduce în România la sfârșitul anului cea mai bună brânză din lume. Eu cred că va fi o brânză de pe Valea Loarei. Și va fi mai mult de atât, va adăuga și niște rețete de prăjituri cu brânză, chiar un tort cu cremă de brânză.





 
În luna martie îl vom invita la Craiova, la evenimentul nostru Brânzeturi cum se (combină) cu vin.

 Îl vom întreba despre gustul branzeturilor  de pe Valea Loarei…… in compania unei frumoase frantuzoaice cu breton. 
Articol scris pentru SuperBlog.  
Sursa foto - fotografii din pagina personala de FB 
 


2 comentarii: