marți, 18 octombrie 2016

O invenție poloneză și o plimbare cu bicicleta seara târziu



Îmi place să merg pe bicicletă și urmăresc proiectele inovative realizate la nivel mondial care oferă soluții privind siguranța celor care străbat orașul pe bicicletă. 


Am participat alături de prietenii mei la dezbaterea privind proiectul de mobilitate din Craiova și la evenimentele JCI Cycling Day



La acest eveniment care se organizează în fiecare lună întâlnești copii, tineri și adulți. Sunt părinți care merg pe bicicletă alături de copiii lor și îi sfătuiesc, sunt tineri care au bicicletă și alții care închiriază biciclete. Ne cunoaștem acum, ne consultăm și discutăm despre traseele pe care să le promovăm. 


Urmăresc ce se întâmplă în alte țări, sunt grupuri care discută despre echipamentul folosit, soluții pentru realizarea pistelor și a locurilor pentru parcare. Mersul cu bicicleta dupa lăsarea întunericului este riscant. 

Acum sunt fascinată de un proiect al companiei poloneze TPA Instytut Badań Technicznych Sp. z o.o. realizat în orașul Pruszkow, în nordul Poloniei. 
Este o soluție care oferă siguranță bicicliștilor, poți merge seara pe o pistă de biciclete luminată spectaculos. Tehnologia este diferită, nu necesită o sursa de alimentare suplimentară, depinde numai de energia solară. Materialul sintetic folosit poate radia lumină până la zece ore.
 


Realizarea unor piste de biciclete asemanatoare și în alte orașe necesită identificarea unor soluții pentru a optimiza costurile de producție. Îmi place foarte mult acest concept și o să urmăresc acest proiect. 



Sursa de inspirație a acestui proiect a fost traseul din orașul olandez Eindhoven, realizat la 125 de ani de la moartea lui Vincent van Gogh. 
Pista de biciclete este realizată de catre Studio Roosegaarde, are un design care evocă vârtejurile celebre ale artistului în pictura Starry Night și se aprinde prin LED-uri in zilele noroase. 


Bloggerii participă la evenimentele organizate de Centrul de Limbă și Cultură Polonă din Craiova și au fost invitați în 2015 la Muzeul de Artă de către E.S. Dl Marcin Wilczek ambasadorul Republicii Polone în România, ca să sărbătorim împreună Ziua Poloniei.


Acest proiect inovator al companiei poloneze TPA Instytut Badań Technicznych Sp. z o.o., care folosește numai energia solară, îmi place foarte mult, îl voi urmări și este prilejul de a discuta în viitor despre pistele de biciclete din Craiova și cele din Polonia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu