vineri, 15 ianuarie 2016

Ușa se deschide și visele se împlinesc
Un butuc de lemn a prins viață. La început a fost doar o schiță și multe comentarii în jurul ei. Apoi, dorinta de a mă întâlni cu un om special, ale cărui lucrări în lemn spun o poveste și transmit emoții. Nu ne cunoșteam, dar mi-am făcut curaj și i-am telefonat lui Gabi Rizea. Ne-am întâlnit, am deschis laptopul, i-am povestit că ne dorim un loc al bloggerilor, al prietenilor lor și al turiștilor care vizitează orașul, un punct de reper în Craiova. Vrem ca cei care vizitează orașul şi folosesc Social Media să transmită de aici prietenilor impresii din Craiova, să scrie mesajele sau articolele într-un loc dedicat lor, la Coltul Bloggerilor
I-a plăcut ideea și mi-a promis că va fi ceva deosebit, dar să nu mă grăbesc. Am simțit că așa va fi și la sfârșitul întâlnirii aveam emoții mai mari decât la început. Colțul bloggerilor a câștigat un prieten. 

Am povestit familiei, prietenilor și bloggerilor despre această întâlnire. Era doar începutul. Aveam de deschis alte uși, trebuia să vorbesc în continuare cu persoane pe care nu le cunoșteam, să explic și să sper că visul bloggerilor din Craiova se va împlini. 
M-am dus într-o zi oarecare, cu laptopul dupa mine să stau de vorbă cu directorul RADFPL, dar nu știam că este nevoie de programare. Peste o săptămână, în ziua stabilită am venit cu zece minute mai devreme și doamna directoare Rela Filip m-a primit. Am discutat mult, am deschis laptop-ul, i-am povestit și m-a rugat chiar să îi trimit pe e-mail propunerile. Am mulțumit și m-am bucurat că am câștigat încă un nou prieten al Colțului Bloggerilor. 

Cosmin Dragoste, managerul Casei de Cultură Traian Demetrescu este blogger și bineînțeles că este prietenul nostru. "Casa de Cultură Traian Demetrescu" ne găzduiește în fiecare marți, proiectele noastre acolo prind viață. 
Peste câteva luni, Cosmin Dragoste l-a invitat pe Gabi Rizea alături de alți sculptori să realizeze două lucrări în cadrul proiectului cu participare internațională "Drumuri Brâncușiene", un proiect realizat cu sprijinul Primăriei Craiova. Atunci, ne-am întalnit cu Gabi Rizea și ne-am bucurat să vedem doi butuci din lemn care vor prinde viață. 

Un butuc era viitorul  Colț al Bloggerilor. Am aflat că vom colabora și noi, la șlefuit, lăcuit și alte activități. După trei săptamâni Colțul Bloggerilor era gata și amplasat în fața "Teatrului Național Marin Sorescu". Acum vă așteptăm în Craiova, aveți unde să scrieți mesajele, articolele și să faceti poze. Acesta este un articol despre bucurie și prietenie, despre bariere care trebuiesc depășite și uși care se deschid. 

Dar cine poate spune cel mai frumos despre asta? Prietena noastră, bloggerița și artista Veronica Svanstrom.
Această minunata lucrare – OPEN - te îndeamnă să nu îți fie frică să deschizi uși noi și să explorezi tărâmuri noi. 
Lucrarea se află la Filarmonica Oltenia și veti vedea….piesa centrală a pânzei chiar funcționează, ușa se deschide și visele se împlinesc.


6 comentarii:

 1. Multumesc tare mult, Mirela! O mica mentiune pentru cititorii tai: lucrarea de mai sus, impreuna cu altele, creatii proprii si 4 desene in creion ale lui Magnus Svanström, va asteapta la Filarmonica, in timpul saptamanii Suediei din cadrul Europa SZN.

  RăspundețiȘtergere
 2. Abia astept sa vad toate lucrarile.

  RăspundețiȘtergere
 3. Vai ce articol si ce initiative frumoase! Bravo Mirela si bravo bloggerilor olteni. Abia acum am inteles despre ce era vorba cu aceste proiecte ale voastre. Mi-e rusine ca noi bucurestenii inca mai avem nevoie de cineva care sa ne dea un sut in fund ca sa ne miscam. Dar ma ocup eu anul asta si de asta. :) Voi m-ati inspirat.

  RăspundețiȘtergere
 4. Am deschis usa si am pasit pe un covor magic spre viitor. Am visat, am planuit, acum e timpul sa actionam! La cat mai multe proiecte implinite!

  RăspundețiȘtergere
 5. Ma bucur ca ti-a placut. Acum asteptam bloggerii din Romania si din strainatate sa ajunga in Craiova.

  RăspundețiȘtergere