joi, 29 decembrie 2016

Propunerile designerilor români în competiția Design the illy can



S-au afișat propunerile designerilor români care s-au înscris în competiția Design the illy can

Câștigătorul are șansa să-și expună viziunea artistică pe o ediție limitată de cutii de cafea illy, care vor fi distribuite în România anul viitor și va participa în vara anului 2017 la cursul de perfecționare în design „Disruptive Market Innovation through Design”, organizat de Royal College of Arts UK



Creația sa va fi inclusă în illy Art Collection alături de mari artiști care au semnat cutiile illy de-a lungul timpului: Michelangelo Pistoletto, Marina Abramovic, Anish Kapoor, James Rosenquist, William Kentridge, Yoko Ono și Gillo Dorfles.







illy este brandul meu preferat, îi admir pentru campaniile de încurajare a artei contemporane, pe care compania italiană le-a demarat de peste 20 de ani. 

Ceștile illy au devenit pânza multor artiști renumiți lor, lucrările lor sunt obiectul unor ediții speciale illy Art Collection. Începând cu 2006, illycaffè oferă iubitorilor de cafea acces la obiecte de artă valoroasă aducând bucurie în casele tuturor consumatorilor prin decorarea cutiilor de cafea illy

Îmi place foarte mult acest proiect, aduce în jurul lui designeri talentați, lucrări inspirate și multă bucurie. Am urmărit rezultatele primei ediții și voi promova fiecare ediție.


Cafeaua mă inspiră. Îmi place să descopăr cafenelele din fiecare oraș în care ajung. 

Cafeneaua cea mai dragă este cea din centrul Slatinei. Este o cafenea cu o tradiție de peste 100 de ani, o afacere de famile. Eu am descoperit-o acum 30 de ani. Puteai să bați la ușa cafenelei și seara târziu, erai primit cu brațele deschise. Acum o altă generație se ocupă de aceasta cafeneaua. 

Mă bucur că Imer Memis și frații săi au ales să ne ofere cafeaua illy. Acolo sunt expuse cutiile de cafea create de designerii talentați care au fost premiați de-a lungul timpului. Cafeneaua lor seamană cu cafenelele din Italia, serviciile oferite clienților sunt deosebite.




 
Juriul din acest an al competitiei Design the illy can  este format din Carlo Bach, art & creative director illycaffè, Mihnea Ghilduș, designer de produs și fondator Dizainăr, Eugen Erhan, asist. univ. drd. al Universității Naționale de Arte din București, Magda Sficlea, prof. univ. dr. la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași, și Ciprian Mihnea, lector univ. dr. al Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca. 

illy deține trei din cele șapte mari inovații din domeniul cafelei din ultimii 100 de ani – “Illetta”, primul aparat automat de cafea care înlocuia aerul comprimat cu abur, inventarea sistemului de ambalare prin presurizare pentru păstrarea cafelei și sistemul E.S.E – easy serving espresso.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu