sâmbătă, 10 ianuarie 2015

BISCUIȚII ETI ÎN CRAIOVA



Una dintre cele mai mari companii din industria alimentară din Turcia investește în Craiova. Craiova reprezintă un pol de competitivitate pentru dezvoltarea investițiilor în agricultură și industria alimentară, în acest sens au fost realizate studii care au confirmat potențialul zonei datorită calității cerealelor, fructelor și legumelor care sunt cultivate aici.
În Craiova din 1995 pînă în 2008 s-au produs zeci de sortimente de margarină pentru retail și pentru fabricile de biscuiți, ketchup, muștar și croissant la Topway Industries ( din 2002 - Orkla Foods Romania). Există tradiție și personal specializat în industria alimentară, care are experiență în activități care presupun colaborarea cu sute de furnizori și clienți, audit, producție și calitatea produselor.Am lucrat din 1997 pînă în 2008 când compania și-a mutat sediul și cunosc energia care este în jurul unor companii care au reputație.

Craiovenii așteaptă cu nerăbdare să înceapă activitatea la fabrica de biscuiți, o investiție de 40 de milioane de euro a companiei ETI EUROPEAN FOOD INDUSTRIES din Turcia. Această fabrică constituie primul pas în strategia ETI de a deveni brand regional și mondial.
ETI EUROPEAN FOOD INDUSTRIES are o tradiție de peste 50 de ani, deține 7 fabrici și exportă în 40 de țări.A început cu 20 de angajați și o fabrică care producea 3 tone/zi și în prezent 7000 de angajați produc și comercializează 45 de branduri și aproximativ 300 de produse. 




 ETI a adoptat TPM (Total Productivitate Management) în gestionarea fabricilor sale și a câștigat multe premii datorită organizării și calității personalului.

Fabrica din Craiova, prima unitate de productie din străinătate ,se întinde pe o suprafață de 75.800 de metri pătrați în parcul industrial al orașului și va deveni operațională în luna octombrie a anului 2015. Parcul industrial, aflat în apropierea Aeroportului International Craiova și a centurii orașului permite companiilor să exporte în condiții optime o gamă largă de produse. Craiova se află în mijlocul regiunii în care vor fi distribuite produsele, distanțele din punct de vedere logistic vor fi optimizate și produsele vor ajunge mai repede la consumatori.
În primul an se vor produce 11.000 de tone de biscuiți și prăjituri și vor fi angajate 300 de persoane. Materiile prime și ambalajele sunt achiziționate din România.

Acesta este un prim pas al colaborării economice dintre autoritățile locale din Craiova și o companie cu o mare reputație din Turcia și nu în ultimul rând colaborarea dintre bloggerii din Craiova care se implică și dezvoltă proiecte și o companie importantă care implementează proiecte de CSR (Responsabilitate Socială Corporatistă) de la care avem de învățat.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu