Locul
de provenienţă este o garanţie a calităţii. Povestea vinurilor din podgoriile
Drăgăşani este începutul unei călătorii în istoria vinului din România.
Într-o frumoasă
zi de vară, bloggerii din Craiova au fost invitaţii cramelor Ştirbey şi Bauer
din Drăgăşani la o degustare de vinuri.
Gazda noastră, Oliver Bauer ne-a întâmpinat cu multă bucurie în mijocul
podgoriei şi ne-a urat bun venit.
Priveam în jur şi eram fermecaţi de frumuseţea peisajului şi de Valea Oltului care părea atât de aproape.
Priveam în jur şi eram fermecaţi de frumuseţea peisajului şi de Valea Oltului care părea atât de aproape.
Oenologul german Oliver Bauer ne-a povestit despre copilăria şi tineretea sa petrecută în lumea vinului. A venit pentru prima oară în România în 2003 şi a descoperit soiurile tradiţionale româneşti: Crâmpoşie, Tămâioasă Românească, Novac şi Negru de Drăgăşani. Calitatea solului şi personalitatea vinurilor româneşti l-au convins să producă propriile vinuri.
Fondată în 2012, Crama Bauer este concepută pentru a permite vinificarea unor soiuri rare, culese de pe parcele vechi şi bine îngrijite. Filosofia cramei este Creativitate naturală.
Am
vizitat crama, am pus întrebări şi am aflat multe informaţii despre vinurile
care se produc în România şi vinurile care se produc în Germania. Am discutat
despre studenţii care se îndreaptă spre lumea vinului, despre studiile şi
practica din facultăţile din Germania şi cele din România. Am admirat modul de
prezentare şi am aflat despre rolul important pe care îl acordă clienţilor.
Afară începuse să apună soarele şi totul în jur arăta ca într-un basm. O degustare de vinuri în acest moment al zilei nu am mai trăit vreodata. Mese frumos aranjate, flori de câmp, ceramica oltenească şi pahare elegante ne aşteptau.
Totul a fost pregătit cu multa grijă de soţia domnului Bauer, doamna Raluca Bauer. Vinurile erau în frapieră şi au venit însoţite de bucate alese româneşti. Crâmpoşie Selecționată 2015, Sauvignon Blanc 2014, Bauer O.R.A.N.G.E. 2014, Rose 2015-Negru de Drăgășani şi-au spus pe rând povestea şi surprizele au continuat la Crama Bauer.
O degustare de pahare ne-a propus domnul Bauer şi noi
am fost foarte încântați. Am discutat despre vinurile româneşti, despre
promovarea lor și despre promovarea turismului în această zonă atât
de frumoasă a Drăgăşanilor.
Am aflat că Raluca
Bauer şi-a propus mai multe proiecte în aceste locuri frumoase, care vor atrage
multi artişti. Pe masă era ceramică de la Lungești şi am povestit despre
proiectele prin care încerc să promovez gastronomia românească alături de
ceramica de Horezu în varianta contemporană propusă de Adrian Oianu.
Mai era
puţin şi începea o nouă zi. În acel decor feeric nu ştii cum trece timpul.
O zi minunată cu vinuri selecte produse într-o cramă în care se ascultă cu atenție povestea vinului.
Dedicare
este cuvantul care reflectă experienţa trăită la Crama Bauer. Dedicarea soţilor
Bauer pentru clienţii care le trec pragul şi pentru promovarea vinurilor din
podgoriile renumite a Drăgăşanilor.
În prezent companiile realizează produse
bazate pe arhetipuri occidentale, subliniind provenienţa natională. Vinurile de
la Crama Bauer respectă noile trenduri de marketing. Eticheta este elegantă,
prezentarea produsului este aidoma vinurilor renumite pe plan mondial şi sunt
aduse în prim-plan soiurile tradiţionale româneşti.
Îmi doresc să colaborez cu
aceşti oameni minunaţi şi să promovăm împreună ceramica renumită din această
zonă alături de vinurile şi gastronomia românească.
Atragerea marilor companii
şi vânzarea produselor către angajaţii şi clienţii lor, cred că este o nişa
care trebuie exploatată.
Bauer face lucrurile diferit, este
recognoscibil ca fiind Bauer.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu