A venit toamna și am
sărbătorit venirea ei cu prietenii. Este ce-a de-a noua întâlnire a bloggerilor
din Craiova în cadrul proiectului Brânzeturi cum se cu…Vin, un proiect inițiat
de Asociatia Bloggerilor Olteni și DicționarCulinar.ro.
Costel Cainamisir, directorul comercial de la Vinarte ne-a invitat la
restaurantul Epoca, o locație elegantă din Craiova, să ne prezinte cele mai
renumite vinuri, vinurile de top ale cramelor Vinarte.
În acest restaurant
întâlnești foarte des manageri din SUA, Olanda și Italia care au afaceri în
Craiova. Sunt deseori împreună cu partenerii lor de afaceri și în week-end vin
cu familia. Prezența vinurilor de la cramele Vinarte în Restaurant
Epoca arată prestigiul și calitatea lor.
În această frumoasă locație, Costel
Cainamisir ne-a făcut o mare surpriză. Achim preşedintele Federației
Somelierilor din România era acolo, pregătea vinurile și ne aștepta. Pe Achim
îl cunosc de multi ani și te cucerește cu felul în care vorbește cu fiecare în
parte și spune pe înțelesul oricui povestea vinului.
Alături de sticlele de vin erau aranjate frumos brânzeturile şi eram curioasă să le descopăr. Toată blogosfera știe că ne plac brânzeturile Delaco, ele însoțesc vinurile din Oltenia la fiecare eveniment. Evenimentul a fost foarte bine organizat, au fost pregatite mai multe mese de 4 persoane și o masă mare pentru 12 persoane. Ne-am aşezat fiecare la masă și a început povestea celor 7 sortimente de brânză Delaco şi a vinurilor de top de la VINARTE.
Am povestit despre asocierea vinurilor cu brânzeturile, am făcut
fotografii și ne-am pregătit pentru momentul important al serii, întâlnirea cu
vinurile rosii renumite și o surpriză, un vin unic în România. A urmat Nedeea
și Cașcaval Sofia, după aceea Prince Mircea Merlot asociat cu Emmentaler,
Castel Bolovanu Cabernet Sauvignon cu Emmentaler și la final renumitul Soare
Cabernet Sauvignon asociat cu Brie.
Finalul serii a marcat întâlnirea cu Sirena Dunarii -
Riesling Italian dulce din 2001 alaturi de Gran Bavarese. Este pentru prima data
când am gustat un vin vechi de 15 ani, un vin dulce care se obține foarte rar
în funcție de climă și care necesită o tehnologie specială. Sirena Dunării, invitatul special al serii.
Nedeea
alături de cașcavalul Sofia este alegerea mea din această seară. Nedeea este produs şi îmbuteliat la Crama Stârmina, obținut
din soiurile Feteascã
Neagrã, Negru de Drãgãşani, Novac.
Am ales acest vin
pentru că admir pasiunea acestui producător de a păstra și promova
soiurile românești și nu am întâlnit până acum acest asamblaj. Mi-a plăcut
culoarea rubiniu intens și buchetul intens al vinului. Se vede grija enologului
de a pune in valoare aceste soiuri. Cuvântul ales este tradiție.
Mi-a plăcut și asocierea lui cu un cașcaval
românesc, un brand Delaco, Cascaval
Sofia. Este cel mai apreciat cașcaval Delaco, ți se topește
în gură. Poveste este cuvântul ales pentru acest cașcaval. Pentru asociere
cuvantul ales este pasiune.
Ce mi-a plăcut mult la acest eveniment? Mi-a plăcut
fiecare vin în parte povestit de Achim, mi-a plăcut conceptul evenimentului, să
cunoastem vinurile de top de la Vinarte, sa învățăm să le asociem cu
brânzeturi, mi-a plăcut felul cum a fost făcută prezentarea de Achim și Costel
Cainamisir și mi-a plăcut locația aleasă.Seara s-a terminat târziu, după terminarea degustării am continuat pe terasă alături de un pahar de vin.
Ce
mi-a plăcut cel mai mult? Sirena Dunarii. Cred că merită un proiect special.
Un eveniment frumos, felicitari organizatorilor. Astept cu interes acel proiect special!
RăspundețiȘtergereUn vin bun, o locatie eleganta si multi bloggeri veseli.A fost frumos intr-adevar.
RăspundețiȘtergere