duminică, 28 august 2016

Marcel Iureș invită spectatorii la un casting pe Skype, începe turneul Vanilla Skype



Teatrul Act și Asociația T.E.T.A. ne invită la evenimentul teatral, „Vanilla Skype”, o formă artistică a unei colaborări de zece ani , în cadrul Festivalului Național de Teatru Tânăr Ideo Ideis. 

Urmăresc an de an acest festival și îî admir pe jurnaliștii care s-au alăturat acestui proiect și pe actorii care îi susțin pe tinerii pasionați de teatru.  
Aniversarea celor 10 ani a festivalului a fost o bună ocazie pentru ca prietenia și colaborarea actorilor să se vadă și pe scenă. Așa s-a născut Vanilla Skype, spune Cătălin Ștefănescu, autorul textului și regizorul spectacolului.
Trei generații de actori ne prezintă o incursiune în fascinația poveștilor contemporane : Marcel Iureș, Marius Manole, Medeea Marinescu, Andi Vasluianu, Vlad Zamfirescu , Alexandru Ion, Mircea Postelnicu și Vladimir Purdel. 
Vanilla Skype e un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, care reunește două direcții aparent incompatibile. Pe de o parte, caracterul viu, experimental, al teatrului independent, pe de altă parte, experiența și valoarea actorilor care joacă și pe scena teatrelor de repertoriu.


 Mă bucur că acest spectacol are reprezentații în țară și putem să îi vedem pe tinerii talentati alături de mentorii lor într-un turneu în cinci orașe. 

Între 2 și 10 septembrie, spectacolul Vanilla Skype va ajunge la Teatrul Toma Caragiu din Ploiești, Teatrul Național Marin Sorescu din Craiova, Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, Teatrul Municipal Bacovia din Bacău și la Teatrul Național Vasile Alecsandri din Iași. 

În premieră în România,  autorii spectacolului invită spectatorii la un casting, este un “ casting pentru spectator”.  
Cei care au cumpărat bilete au posibilitatea de a câștiga unul din cele mai bune 10 locuri rezervate special în rândurile din față ale sălii, în urma unei discuții cu Marcel Iureș. Este un joc, în care Marcel Iureș îi atrage pe iubitorii teatrului. 

Poți intra pe Skype contul Vanilla Skype Teatru, între orele 12:00 și 19:00 în zilele: 26 August, 29 August - 2 Septembrie, 5 - 7 Septembrie. Te înscrii, intri în conversație și răspunzi la un set de intrebări. 

Biletele s-au pus deja în vânzare :
  • Ploiesti, 2 Septembrie, 17:00 si 20:30 Teatrul Toma Caragiu,
  • Craiova, 4 Septembrie, 17:00 si 20:30 Teatrul National Marin Sorescu,
  • Piatra Neamt, 7 Septembrie, 17:00 si 20:30 Teatrul Tineretului,
  • Bacău, 8 Septembrie, 17:00 si 20:30 Teatrul George Bacovia,
  • Iasi, 10 Septembrie, 17:00 si 20:30 Teatrul National Vasile Alecsandri.
    Mă bucur că acest spectacol eveniment ajunge și în Cetatea Băniei.
  •  

2 comentarii:

  1. Deci, este doar pentru cei care au cumparat bilete. Aha! Mi-ar fi placut o discutie cu maestrul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Marcel Iures sustine tinerii,se implica in proiecte speciale si acum comunica si cu spectatorii despre teatru.Il admir,este un actor special si un leader.

    RăspundețiȘtergere