duminică, 8 martie 2015

Sunt antreprenor…..



4 studente românce au realizat prima înghețată eco din lume cu topinambur, premiată cu argint la Ecotrophelia. Topinamburul este o legumă, fiind o premieră la nivel mondial prepararea unei înghețate care are drept materie primă o leguma. Acest desert obținut printr-un proces special de congelare folosind ingrediente naturale, fără adaos de zahăr sau aditivi, este conceput pentru copii și adulți care efectuează activități fizice și psihice intense și persoanelor de orice vârstă, inclusiv a celor care suferă de boli care nu le permit să consume dulciuri.
Studentele Universității “Ștefan cel Mare” din Suceava au participat la competiția internațională Ecotrophelia 2014, un fel de Champions League a produselor alimentare inovative. Juriul a încurajat echipa din Suceava să scoată cât mai curând acest produs pe piață. Următorul pas este obținerea brevetului și dezvoltarea unei rețele de magazine în care vom găsi acest produs premiat la un concurs de prestigiu.
 Foto - de la Ionela Nechifor,membru al echipei premiate


Acum începe adevărata provocare…..deja caută o soluție pentru obținerea unui credit pentru linia tehnologică și a un spațiu.

Tot in 2014, o echipă de studenți de la Facultatea de Calculatoare din Craiova a obţinut locul al III-lea la Concursul Studenţesc Internaţional “Embeded Systems Design Contest (ESDC)” din Shanghai, China. Sistemul prezentat în cadrul concursului, “Smart hotel room”, presupune eliminarea necesităţii cheilor, întrerupătoarelor şi sistemelor de securitate în hoteluri. Acest sistem se instalează pe smartphone de către utilizator şi îi dă dreptul de a controla de la distanţă uşa, luminile sau prizele. În plus, sistemul  poate anunţa utilizatorul dacă  este sau nu cineva prezent în încăpere.

                                  Foto- revista CS Info   www.csinfo.ro
Și această echipă este acum în fața unei provocări….găsirea unor soluții financiare pentru a-și dezvolta în continuare proiectul.

Am o experiență de 8 ani în domeniul bancar. În 2013 am absolvit cursul “Fii antreprenor”  și acum o lună am finalizat un curs de “Expert Accesare Fonduri Europene”. Am cunoscut mulți tineri care vor să înceapă o afacere și mă gândesc că aș putea și eu să încep propria afacere. La cursul de antreprenoriat am discutat foarte mult despre una dintre cele mai sigure metode de a pune pe picioare o afacere - franciza. Are un grad scăzut de risc, dar este foarte important să analizezi dacă franciza se potrivește cu experiența și abilitățile tale. Francizații trebuie să fie orientați către clienți și metodele de creștere a tranzacțiilor.M-am hotărît să folosesc experiența mea în domeniul financiar - bancar și să mă îndrept către intermedierea creditelor bancare. Am un apartament al unei rude și îl voi transforma într-un sediu de business pentru o franciză. 


                                                          Foto - finantare.ro 
Compania de brokeraj bancar AVBS Credit este înființată în anul 2007 și oferă consultanță în domeniul financiar bancar. Vreau să colaborez cu această companie deoarece Franciza AVBS Credit este ceea ce îmi doresc, beneficiez de renumele firmei mamă, de know-how, training.
AVBS Credit oferă consultanta gratuită pentru clienții care doresc credite bancare și se remarcă prin seriozitate și profesionalism.Experții financiari AVBS oferă cele mai bune soluții de creditare: credit cu dobândă fixă, credit cu garanție, credit fără garanție, credit în lei, credit în valută, credit nevoi personale, credit ipotecar, refinanțare, prima casă, card credit, credit IMM.
Avand in vedere ca AVBS lucreaza cu peste 20 de banci și prietenii mei au proiecte în domenii diverse, voi oferi fiecarui client serviciile care se potrivesc cel mai bine nevoilor sale.De asemenea fiecare client are acces gratuit la un simulator de credit, o aplicatie AVBS Credit care se poate instala pe smartphone-urile Android si iOS. Descărcarea aplicației este GRATUITĂ, iar după instalare, pentru a fi funcțională, trebuie să introduceți codul unic 1234. Această aplicație îți permite să calculezi și să soliciți creditul mult-dorit.
 


Sursă foto: www.avbs.ro

Promovarea afacerii va fi prin intermediul evenimentelor de business (speaker și prin intermediul unui stand la care să găsească toate informațiile), mass-media și on-line.
Îmi plac oamenii care au ceva de spus și îi antrenează și pe alții, voi susține în continuare proiectele premiate la concursurile internaționale.
De asemenea mă voi implica în continuare în sprijinirea tinerilor prin organizarea unor concursuri. 

Particip cu acest articol la Spring SuperBlog 2015




8 comentarii:

  1. O inghetata de-aia as vrea si eu sa incerc. Spor!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si de unde se poate cumpara inghetata respectiva? Vrem si noi :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Comenzi au primit deja, chiar si pentru nunti....acum cauta finantare pentru a incepe activitatea si oferte pentru aparatul de inghetata.

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitari pentru articol si sper sa-ti implinesti visul! :)
    Succes!

    RăspundețiȘtergere
  5. Răspunsuri
    1. Multumesc.O sa scriu in continuare despre afacerile tinerilor pe care le voi ajuta sa gaseasca finantarea potrivita.

      Ștergere