luni, 16 martie 2015

Zbor…




În anul III de Facultate, am cunoscut un student care era tot  în anul III la Facultatea de Aeronave. Toți studenții de la Politehnica din București știau că sunt medii foarte mari la admitere, într-un an ultima medie a fost 9,50. Și facultatea era foarte grea, de aceea era un respect al studenților din Regie față de studenții de la Aeronave.
Sunt atâtea facultăți la Politehnică….Aveam foști colegi de liceu la fiecare facultate, la Electronică, Energetică, Automatică, Transporturi, TCM și mergeam împreună la Cinemateca, la Casa Studenților de pe strada Plevnei, la munte. Învătam și ne distram împreună. Pînă în anul III nu am avut pe nimeni în grup care să studieze la Aeronave. A fost suficient să cunosc un student, să îmi povestească o seară întreagă despre avioane și să mă molipsesc și eu. După vreo săptămînă, am cunoscut și alți studenți de la Aeronave. Am vazut ce proiecte aveau, despre motoare, aparate de bord, structura avionului, așa că proiectele mele cu benzi transportoare erau un fleac pentru ei. Ce mi-a plăcut? Că erau foarte modești și se ajutau între ei. Erau prieteni cu adevărat, de la bobocii din anul I pînă la studenții care terminau facultatea, pentru că stateau toți într-un singur cămin. Aveau în cameră avioane în miniatură, de care aveau foarte mare grijă.
După terminarea facultății, am păstrat legătura și mereu îi intrebam dacă mai colecționează avioane în miniatură. Unii erau la Fabrica de Avioane de la Brașov și unii la Fabrica de Avioane de la Bacău. Și la nunta mea i-am invitat și au venit. Acum, mai mult de jumătate din seria lor au plecat în străinătate. Peste doua săptămîni mă voi duce în București să mă întâlnesc cu 3 dintre ei. Acum locuiesc în Canada și au venit pentru două săptămîni la București. M-am apucat să caut pe internet cadouri speciale. Nu știu ce aș putea să ofer cuiva care vine din Canada. Cei care stau în străinătate, vin ei în România cu brațele încărcate de cadouri. Am căutat pe zeci de site-uri cadouri pentru barbați, cadouri pentru oameni de afaceri și tot nu m-am hotărât.  Aseară, mi-am amintit de prima mea întâlnire în anul III, cu studentul de la Aeronave și am găsit cadoul perfect. Un avion în miniatură. Și nu numai atât, pentru că am găsit un site în care găsești cele mai romantice cadouri MyMan.ro.Cadouri pentru birou,asta le voi da…. să le pună pe birou și să își amintească de studenție și de Facultatea de Aeronave.

                                                     Machetă avion replică

                                                      În jurul lumii

 
Baronul roșu 1917



Am găsit pe site încă ceva deosebit.Voi cumpăra pentru fiecare câte o sticlă de vin roșu Merlot Dealu Mare din 1987, anul în care au absolvit Facultatea de Aeronave.

                                         Vin rosu Merlot Dealu Mare 1987
MyMan.ro este de acum înainte site-ul de unde voi cumpăra cadouri celor dragi.
Articolul acesta a fost scris pentru SpringSuperBlog 2015.
 


3 comentarii:

  1. Conteaza si ordinea, intai bei un Merlor de Dealu Mare din 1987 si pe urma te lansezi in viraje cu avionul :) Spor!

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa este.Gasesti cadouri interesante la preturi accesibile.

    RăspundețiȘtergere