vineri, 13 mai 2016

Colțul Bloggerilor – Nominalizat la Premiile DIGITAL DIVAS 2016



Colţul Bloggerilor se află în centrul oraşului, este un punct de reper pentru cei care viziteaza Cetatea Baniei şi folosesc Social Media. 
 Un butuc de lemn a prins viață. O băncuţă dintr-un trunchi de copac construită special pentru cei care folosesc un laptop sau o tabletă și vor să transmită prietenilor impresii din Craiova. Acum este nominalizat la categoria Special Projects by Bloggers în cadrul evenimentului destinat celor pasionați de lumea digitală, DigitalDivas 2016. Suntem mândri că facem parte din comunitatea Digital Divas și puteti să votați proiectele nominalizate aici.


Cum a luat naştere Colţul Bloggerilor? Suntem douăzeci de bloggeri, ne întâlnim lunar la Blog-meet și discutăm despre pasiunile și evenimentele la care suntem invitați. 
Deseori vin la Craiova bloggeri din alte orașe și din alte țări. Le place oraşul şi mai ales paporniţele cu praz pe care le primesc în dar. Am sărbătorit de curând 50 de întâlniri ale blogosferei din Craiova. 



Anul trecut la un Blog-meet ne-am propus să fim prezenți mai des în off-line, să inițiem și să realizăm proiecte în funcție de domeniul în care activăm sau pasiunile pe care le avem. Aceste proiecte sunt inițiate de fiecare dintre noi dar realizarea proiectului se face de o echipă, de bloggerii care sunt atrași de tema aleasă. 

Eu am inițiat doua proiecte: Colțul Bloggerilor și Copăcelul Blogosferic. Colţul Bloggerilor la început a fost doar o schiță. A urmat o întâlnire cu un om special, Gabi Rizea, ale cărui lucrări în lemn spun o poveste și transmit emoții.

I-a plăcut ideea de a realiza un loc de întâlnire al bloggerilor, al prietenilor lor, al turiștilor care vizitează orașul și mi-a promis că va fi ceva deosebit. La sfârșitul întâlnirii aveam emoții mai mari decât la început. Colțul bloggerilor câștigase un prieten. 
A urmat o altă întâlnire cu directoarea RADFPL pentru a obține butucul de lemn. Am discutat, am deschis laptop-ul, i-am povestit și m-a rugat să îi trimit pe e-mail propunerile. Am mulțumit, Colțul Bloggerilor castigase încă un prieten. 

Peste câteva luni, Gabi Rizea a fost invitat alături de alți sculptori să participe la proiectul   internațional "Drumuri Brâncușiene", un proiect al Casei de Cultura Traian Demetrescu realizat cu sprijinul Primăriei Craiova. 
Atunci, ne-am întalnit cu Gabi Rizea și ne-am bucurat să vedem  butucul din lemn care va prinde viață, mult asteptatul Colț al Bloggerilor. Am aflat că vom colabora și noi, la șlefuit, lăcuit și la alte activități. 


După trei săptamâni Colțul Bloggerilor era gata și amplasat în fața "Teatrului Național Marin Sorescu".
Aceasta este povestea unui proiect initiat de bloggeri. Acum este nominalizat la categoria Special Projects by Bloggers in cadrul evenimentului destinat celor pasionati de lumea digitala, Digital Divas 2016. 
Puteti sa ne votati, suntem nominalizati la categoria Special Projects by bloggers..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu