vineri, 6 mai 2016

Zilele Europene ale Operei omagiate la Opera Română din Craiova



Zilele Europene ale Operei propune o nouă abordare și încurajează companiile de profil din Europa să îşi deschidă porţile şi să primească un public divers în cadrul unor activităţi speciale. 
Organizată anual în apropierea zilei de 9 Mai, Ziua Europei, evenimentul înregistreaza un mare succes în rândul publicului. În perioada 2007- 2015 peste 1.000.000 de oameni au luat parte la evenimentele oferite în cadrul Zilelor Europene ale Operei. 
 Opera Română Craiova, apreciată în țările europene, se alătură celor peste 80 de instituţii şi companii de profil din 24 de ţări, la cea de-a zecea ediţie a Zilelor Europene ale Operei. Spectacolul festiv Gala de Operă va avea loc duminică, 8 mai, de la ora 19.00, pe scena Filarmonicii Oltenia.
 „Teatrul Lumii” este tema acestei ediții, o temă care oferă artiștilor posibilitatea de a prezenta publicului noi abordări. 

 Programul cuprinde pagini muzicale celebre în interpretarea Orchestrei şi Corului Operei Române Craiova, sub conducerea muzicală a maestrului Gaetano Soliman (Italia). Gala îi aduce în luminile rampei pe soliştii invitaţi: Cristina Park (Coreea de Sud), George Andguladze (Georgia), Ştefan Ignat (Bucureşti), alături de soliştii operei craiovene: Renata Vari, Florin Ormenişan şi Sorin Drăniceanu. 
 Zilele Europene ale Operei (European Opera Days) sunt o iniţiativă comună a organismelor Opera Europa şi RESEO, în colaborare cu United States of Opera-Benelux, Opera XXI-Spania, Réunion des Opéras de France, NOCC- Marea Britanie, OperaNorge-Norvegia şi AMT-Rusia.
Cercetările efectuate prin sondaje de opinie arată că peste 60% dintre participanţi au mers pentru prima dată la opera din oraşul lor în cadrul acestui weekend festiv. Este un proiect interesant care atrage un public divers și oferă programe intersante și variate. Poți străbate Europa și ai ocazia să asculți orchestre și soliști pe care îi apreciezi.

Craiovenii vor sărbători împreună cu artiștii Zilele Europene ale Operei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu