luni, 2 mai 2016
Regina brânzeturilor franțuzești și Tămâioasa Românească la Crema Bistro
Într-un colț erau așezate
câteva instrumente și am bănuit că au fost pregătite câteva surprize. În
cealaltă parte a sălii era aranjată masa cu toate produsele care vor fi
prezentate.
Crama V.inc., o cramă tânără care s-a născut
din dorința lui Aurel Mardale, este situată la 10 de km de Segarcea, în satul
Drănic. În 2010 au fost plantate 18,4 hectare cu 5 soiuri de viță de vie: Sauvignon
Blanc, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră, Merlot și Cabernet Sauvignon. „Via
lui Mardale” se află pe Dealul Viilor, un deal cu orientare sudică aproape de
râul Jiu, o zonă cu numeroase zile însorite
necesare pentru obţinerea unui vin de
calitate. Yves Schretlen, unul dintre ginerii lui Aurel Mardale se ocupă de
promovarea vinurilor și ne-a propus în această seară 5 sortimente de vin.
Brânzeturile prezentate la acest eveniment au
fost : Aperifrais Italie, Petit Brie-Ile de France. Emmentaler,
Brie au Bleu, Danish Blu Traditional-Castello. Aceste brânzeturi sunt acompaniate întotdeauna de
frunze de busuioc, merișoare, stafide și aceste combinații sunt foarte
interesante.
După aceea a urmat un vin obținut din Tămâioasă
Românească și Sauvignon Blanc care a fost asociat cu Petit Brie-Ile de France, o asociere
interesantă care a generat discuții între bloggeri, apoi Blanc de rouge,
Cabernet împreună cu Emmentaler, Rose și Brie au Bleu, iar la final Merlot
împreună cu Danish Blu Traditional-Castello.
În această seară mi-a plăcut în
mod deosebit propunerea interesantă în care Tămâioasa Românească și Sauvignon Blanc a fost asociat cu Petit Brie-Ile de France. Sunt putine crame
care acorda o atenție deosebită soiului tradițional romănesc și mă bucur atunci
când am ocazia să cunosc și producatorul vinului. Yves Schretlen vorbește cu multă pasiune despre vinuri și a răspuns cu plăcere
întrebărilor noastre. Mi-a plăcut curajul pe care l-a avut crama ca să includă această asociere a doua soiuri în lista sa de
produse. Vinul Tămâioasă și Sauvignon Blanc m-a surprins, are o culoare frumoasă și recunoști aromele de
citrice. Cuvântul potrivit este curaj.
O surpriză muzicală de excepție
a încheiat această seară minunată. Doi muzicieni de excepție de la Filarmonica
Oltenia, un violinist și un pianist ne-au oferit clipe de neuitat.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu