duminică, 18 octombrie 2015

Sânge Vienez, un teatru în teatru

Sânge Vienez, ultima premieră a Operei Române Craiova, este oferită publicului în cadrul Festivalului Internațional Elena Teodorini alături de Don Giovanni, Oedip, Othello, Vrăjitorul din Oz, Evgheni Oneghin, Giselle, Le Nozze di Figaro, Silvia, Elixir d’ Amore.

Muzica lui Johann Strauss-fiul este prezentată într-o montare modernă, în viziunea regizorului Rareș Zaharia, colaborator apropiat al lui Silviu Purcărete și al Irinei Brook. Acțiunea este plasată în anii ’20-’30 și prezentată publicului ca teatru în teatru. Cele mai frumoase valsuri, galopuri și polci ale lui Johann Strauss-fiul și un libret de Viktor Leon și Leo Stein însoțesc personajele în acest univers locuit de personaje sofisticate.


Imaginile pline de rafinament și eleganță inspirate de frumusețea perioadei Charleston-ului, sunt oferite publicului de  scenografa Barbara del Piano (Franța), cu care regizorul stabilit în Franța din anul 2003 a realizat mai multe proiecte.


Pe Răzvan Mazilu îl urmăresc de ani de zile. Este un coregraf care studiază foarte mult pentru a da viață proiectelor în care se implică, alege cu mare grijă echipa, pune multă pasiune, transmite energie în jurul său și dorința de a învața lucruri noi. L-am văzut și admirat în București  și acum toți craiovenii au ocazia să admire coregrafia acestui spectacol. Răzvan Mazilu a apreciat foarte mult conceptul regizoral modern și echipa trupei de balet a Operei Române din Craiova cu care a reușit să aducă pe scenă Charlestonul.

Designerul Cătălin Botezatu a fost ales de Rares Zaharia să aducă mai aproape de public aceste personaje sofisticate. Materialele sunt prețioase, accesoriile sunt inspirate de Art Nouveau și în mare parte costumele sunt realizate și accesorizate manual.


În toamna anului trecut „îmbrăca” personajele din opera „Don Giovanni” de W.A. Mozart și acum este un prieten al craiovenilor.

Artiști renumiți, corul, baletul şi orchestra Operei Române Craiova pun multă pasiune în acest spectacol.
Sânge vienez a fost primul spectacol prezentat publicului  din Craiova în iunie 1972. Acum, în 2015 la Opera Româna Craiova se ascultă muzica lui Johann Strauss-fiul într-o montare modernă.

Ca de obicei, după ce se termină spectacolul, abia aștept să felicit întreaga echipă.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu