luni, 12 octombrie 2015

CHECK - IN……la COLȚUL BLOGGERILOR

Am participat la Spring SuperBlog şi am fost finalist. M-a molipsit Daniel Botea. I-a molipsit şi pe alţii, aşa că finaliştii care au fost prezenţi la Gala Spring Superblog au avut o mare surpriză să vadă atâţia craioveni. În două zile ne-am făcut prieteni şi am păstrat legătura.


Vorbim foarte des şi facem planuri ca să ne întâlnim la evenimentele care se adresează bloggerilor. Unii au venit şi ne-au vizitat la noi acasă, le-a plăcut oraşul şi mai ales le-au plăcut paporniţele cu praz pe care le-au primit in dar. 


Le-am povestit despre proiectele iniţiate de noi şi ne-au promis că vor veni atunci când vom tăia panglica. Acum i-am anunţat că am terminat proiectul Colţul Bloggerilor, o iniţiativă a noastră cu care ne mândrim. 
Cum a luat naştere Colţul Bloggerilor ? Foarte simplu. În 2014 bloggerii din Craiova s-au mobilizat şi-au chemat prietenii şi pe prietenii prietenilor ca să câştige concursul The Best City to visit organizat de bloggerul american Anil Polat. La acest concurs au participat 32 de oraşe din lume. După prima probă au rămas 16 oraşe şi tot aşa câştigând fiecare proba am ajuns în finală. A fost o mare provocare. E-mail-urile trimise, conectarea cu grupurile de pe FB, contactul cu foştii colegi cu care nu mai vorbisem de ani de zile, au făcut ca Anil să vina în Craiova. A venit şi a fost plăcut impresionat cum 25 de bloggeri au putut să mobilizeze atâţia oameni. A vizitat oraşul împreună cu noi, a mers pe malul Dunării şi bineînţeles că a participat într-o marţi la o sedinţă de-a noastră. Cei care ne cunosc ştiu că marţea ne întâlnim la Casa de Cultura Traian Demetrescu la Proiecte Blogoslovite. 


Atunci i-am spus că ne-am propus să construim Colțul Bloggerilor şi data viitoare când va veni în Craiova îşi va scrie mesajele sau articolele de la Colțul Bloggerilor. I-am spus că ne dorim ca toţi cei care vizitează Craiova şi folosesc Social Media să ajunga aici şi să transmită prietenilor impresii din Craiova. Nu a fost uşor, am fost în audienţă la RADFPL, l-am chemat la o întâlnire cu bloggerii pe şeful Sectiei Spatii Verzi şi am discutat despre buşteanul care ne trebuie, am luat legătura cu Gabi Rizea cel care a sculptat şi nu în ultimul rand noi, bloggerii, ne-am strâns şi am smirgheluit, am dat de două ori cu lac şi am discutat despre locul în care îl vom amplasa.


Acum Colţul Bloggerilor e gata, se află în centrul oraşului, l-am promovat şi îşi aşteaptă prietenii care vizitează Craiova. Este o băncuţă care are alături un loc unde poţi să pui un laptop, o tabletă, dar nu numai atât, poţi să stai şi să desenezi sau să scrii unui prieten. 


Nu m-am gândit niciodată că îi mai lipseşte ceva, dar provocarea SuperBlog şi a companiei COLOP de a ne pune creativitatea la lucru şi de a găsi diverse functionalitati ale unei ștampile,
m-a dus cu gândul că vom organiza nişte concursuri destinate bloggerilor, îi vom invita să cunoască oraşul. Le vom da o diplomă şi pe ea vom pune ştampila.Vor da CHECK - IN.
Vom mai face ceva. Această personalizare a Colțului Bloggerilor cred că este începutul unei prietenii cu Colop.Vom iniția și alte proiecte si vom avea nevoie de ștampile.
Îi vom invita la Craiova împreună cu echipa SuperBlog.

Articolul a fost scris pentru SuperBlog 2015.

2 comentarii:

  1. Deși suntem într-o competiție, trebuie să recunosc faptul că este o inițiativă interesantă, inedită și un punct de reper(de meditație) pentru bloggeri. Craioveni, abia aștept să-mi dau check-in în primăvara la Blogging corner.

    RăspundețiȘtergere
  2. Te asteptam in Craiova sa iti povestim despre alte proiecte ale bloggerilor si poate incepem un proiect nou impreuna.

    RăspundețiȘtergere